en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
Welkom, 
Login

Ketenbenadering

 

  

Waarom vertrouwen op een Feed Chain Alliance – gecertificeerd bedrijf?

 

Of het nu voor de nationale of de internationale markt is, het vertrouwen onder partners is essentieel. De verwachtingen zullen verschillen naargelang de sector, maar voederveiligheid en kwaliteit van het diervoeder blijven een verantwoordelijkheid van iedereen.

 

 

 

Diervoederbedrijf

 

Veehouder

 

Verwerking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Distributie

 

Particulier

 

Landbouwer

 

 

 

 

 

 

       

 

 

Internationale handel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij welke bedrijven vindt u gecertificeerde diervoeders of diensten?

 

 

Waar FCA-gecertificeerde diervoeders of diensten kopen? Wat als er geen leverancier is die FCA-gecertificeerd is?

 

Stel: als FCA gecertificeerd bedrijf wenst u een specifiek diervoeder te kopen maar de leverancier van uw keuze is niet FCA-gecertificeerd. Wat nu?

 

Het eenvoudigste is natuurlijk dat uw leverancier ook een Feed Chain Alliance certificaat behaalt. Op deze manier hebt u de garantie dat uw leverancier dezelfde veiligheids- en kwaliteitsnormen als u toepast die in dezelfde standaard beschreven staan.
 

Dit is niet altijd mogelijk. Daarom pleegt OVOCOM regelmatig overleg met andere schemabeheerders. Dankzij dit overleg kunnen we de overeenkomsten en de verschillen  in kaart brengen. Sommige van deze standaarden bieden voor OVOCOM voldoende garanties, terwijl bij andere extra controles nodig zijn.

 

Deze conclusies werden geïntegreerd in een document specifiek bestemd voor FCA bedrijven (document 'BT-02 - Inkoop: Algemene bepalingen').

 

Deze kwalificaties worden uitgesplitst in functie van de diervoeders die u interesseren (toevoegingsmiddelen, voormengsels, voedermiddelen, mengvoeders) en diensten waarop u beroep wil doen (transport, op- en overslag, bevrachting).

 

Wanneer een leverancier nog niet zou beschikken over een certificaat heeft OVOCOM een beperkt aantal uitzonderingen vastgelegd waarmee u toch bij deze leverancier kan aankopen, hetzij onder zeer strikte voorwaarden, met name op het vlak van controle en transparantie. Het gaat om specifieke aankoopprotocollen voor bepaalde producten die vaak niet of in kleine hoeveelheden beschikbaar zijn op de markt. Op deze manier kunnen bedrijven innovatieve diervoeders blijven ontwikkelen, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en voederveiligheid.

 

FCA-gecertificeerde leveranciers of dienstverleners.

 

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

Zich inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2019