en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in

Nieuws

Ontvangt u graag onze nieuwsbrieven? Stuur dan gewoon een mailtje naar info ovocom be met als onderwerp "inschrijven nieuwsbrieven", en wij doen de rest.

 


 

4. Verplichte communicatie naar OVOCOM bij inkoop van diervoeders via het Gatekeeper-principe
11/01/2017

Een correcte beheersing van de inkoop van diervoeders blijft één van de essentiële middelen om te garanderen dat u veilige en kwaliteitsvolle diervoeders op de markt kan brengen.

 

In deze nieuwsbrief herinneren wij u aan de maatregelen die u moet nemen inzake de verplichte communicatie naar OVOCOM bij de aankoop van diervoeders via het Gatekeeper-principe.

more...
3. Geharmoniseerde inkoopvoorwaarden: status van CSA-GTP-schema
04/01/2017

AIC, GMP+ International, OVOCOM en QS werken op dit moment aan het harmoniseren van de inkoopvoorwaarden. In het kader van dit project worden verschillen in wederzijdse erkenningsovereenkomsten met, of acceptatie van andere schema’s ook vergeleken, met als doel om zoveel mogelijk te harmoniseren, omdat ze van invloed zijn op de noodzakelijke poortwachtersopties van de schema’s.

more...
2. Monitoring Aflatoxine B1 in maïs
04/01/2017

Een nieuwe beoordeling van de risicoclassificatie van landen (zie FCA-document ‘BT-16: Tijdelijke monitoring’) op basis van de ontvangen aflatoxineresultaten, leidt opnieuw tot een aantal verschuivingen.

more...
1. OVOCOM & GMP+ hernieuwen uitwisselbaarheidsovereenkomst
03/01/2017

De uitwisselbaarheidsovereenkomst tussen OVOCOM en GMP+ International werd onlangs hernieuwd. Op die manier zetten OVOCOM en GMP+ International de erkenning voort van elkaars standaarden: de FCA Standaard voor OVOCOM en de GMP+ FSA Standaard voor GMP+ International.

more...
OVOCOM & EFISC hernieuwen uitwisselbaarheidsovereenkomst
27/12/2016

De uitwisselbaarheidsovereenkomst tussen OVOCOM en EFISC (het Europees kwaliteitssysteem van oliecrushers en zetmeelindustrie) werd onlangs hernieuwd. Op die manier zetten OVOCOM en EFISC de erkenning voort van elkaars standaarden: de FCA Standaard voor OVOCOM en de European Feed Ingredients Safety Code voor EFISC.

De overeenkomst, die vier jaar geldig is, steunt op het engagement van beide partijen om de wederzijdse samenwerking te versterken.

more...
OVOCOM-bijdragen niet geïndexeerd in 2017
27/12/2016

Als gecertificeerd of geattesteerd bedrijf betaalt u jaarlijks een bijdrage. In ruil voor het betalen van uw bijdrage kan u genieten van allerlei voordelen, zoals onder meer de mogelijkheid tot uitwisselbaarheid met andere systemen zonder bijkomende kosten, deelname aan de OVOCOM-opleidingen aan voordeeltarief, opvolging van de wetgeving, ….

more...
Kwaliteitsborging van OVOCOM voldoet aan NZO-vereisten
22/12/2016

De Nederlandse Zuivelindustrie (NZO) heeft sinds 1 januari 2016 de kwaliteitsborging van diervoeders in Nederland verder aangescherpt. Vanaf die datum mogen enkel bedrijven die vermeld staan op de zogenaamde “witte lijst” diervoeders leveren aan Nederlandse melkveehouders.

more...
Opvolging wetgeving – November 2016
20/12/2016

Voor deze opvolging van de wetgeving van november hebben we twee omzendbrieven van de Belgische autoriteiten weerhouden. Het eerste document betreft claims en kan interessant zijn voor alle ondernemingen die in de EU of zelfs elders in de wereld gevestigd zijn. De tweede, met betrekking tot de meldingsplicht, is enkel van toepassing voor Belgische bedrijven.

more...
Opvolging wetgeving – Oktober 2016
19/12/2016

Elke maand verdiepen we ons in één of meerdere wetteksten van de afgelopen maand. Deze keer werpen we, weliswaar met enige vertraging, een blik op de maand oktober. Een wijziging van de vergunning voor een toevoegingsmiddel heeft onze aandacht getrokken. Maar waarom dan deze, en geen andere? Er worden zeer regelmatig veel wijzigingen gepubliceerd!

more...
Update International Database Transport for Feed (IDTF)
16/12/2016

De afgelopen weken zijn er verschillende wijzigingen overeengekomen voor de IDTF door het International Committee for Road Transport (GMP+ International, OVOCOM, QS, Qualimat, GTP, AIC, Gafta en pastus+). De wijzigingen zijn inmiddels verwerkt in de IDTF. Hieronder vindt u meer informatie m.b.t. de wijzigingen.

more...
Voederveiligheidsrisico : POME in zure palmoliën
09/12/2016

Wanneer er een potentieel gevaar opduikt voor de diervoederketen is het belangrijk om dit gevaar en de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. Dan is het essentieel om snel te reageren en duidelijk te communiceren naar de volledige diervoederketen.

more...
Monitoring aflatoxine B1 in maïs: wijziging in de classificatie van de landen
22/11/2016

Een nieuwe beoordeling van de risicoclassificatie van landen (zie FCA-document ‘BT-16: Tijdelijke monitoring’) op basis van de ontvangen aflatoxine-resultaten, leidt opnieuw tot een aantal verschuivingen.

more...
Webpagina wetgeving: Focus-rubriek over MRL’s
02/11/2016

In deze nieuwe Focus-rubriek besloten we te kijken naar de wetgeving rond bestrijdingsmiddelenresiduen (MRL's), een onderwerp dat actueel is en regelmatig opduikt in de RASFF-berichten.

more...
Aankoop: wijziging van document BT-02
27/10/2016

In 2005 hebben OVOCOM en drie andere schemabeheerders, met samenwerking van FEFAC, de International Feed Safety Alliance (IFSA) opgericht. Dit platform had als doel om de IFIS-certificering (IFSA Feed Ingredients Standard) in te voeren.

more...
Update ! Verhoogde gehalten aan dioxineachtige en niet-dioxineachtige PCB’s in Dried distillers rice with solubles
26/10/2016

Op 6 oktober werd RASFF-bericht 2016.1369 gepubliceerd. Dit RASFF-bericht meldt een contaminatie van dioxine en niet-dioxineachtige PCB’s in mengvoeders (aanvullende diervoeders) op basis van gist.

more...
Update van de documenten AT-01 ‘Wetgeving’
24/10/2016

De restyling van onze FCA-documenten ging gepaard met een update van de AT-01-documenten, die gewijd zijn aan de diervoederwetgeving. Een aantal links naar de geconsolideerde versies werden aangepast. Er werden ook nieuwe teksten toegevoegd.

more...
FCA-documenten in een nieuw jasje
21/10/2016

Er is iets veranderd op onze website. Hebt u het al opgemerkt?

Vanaf vandaag zien onze FCA-documenten er helemaal anders uit.

more...
Monitoring aflatoxine B1 in maïs: wijziging in de classificatie van de landen
20/10/2016

Nadat het protocol begin september gewijzigd werd naar aanleiding van de nieuwe oogst (zie FCA-document ‘BT-16: Tijdelijke monitoring’), volgde er eerder deze maand een eerste evaluatie van de risicoclassificatie op basis van de ontvangen aflatoxine resultaten.

more...
Opvolging wetgeving – September 2016
19/10/2016

September 2016 was erg rustig op het vlak van publicaties rond onze sectorale wetgeving.

Voor België valt wel de publicatie op van een Duitse versie van verschillende teksten, waaronder de bepalingen tot wijziging van het koninklijk besluit ‘autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid’.

more...
Basisopleiding Feed Chain Alliance Standaard
13/10/2016

Als afsluiter van dit opleidingsjaar biedt OVOCOM u een basisopleiding aan die volledig gewijd is aan de “Feed Chain Alliance Standaard”.

more...

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 29

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2021