en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
Update ! Verhoogde gehalten aan dioxineachtige en niet-dioxineachtige PCB’s in Dried distillers rice with solubles


Op 6 oktober werd RASFF-bericht 2016.1369 gepubliceerd. Dit RASFF-bericht meldt een contaminatie van dioxine en niet-dioxineachtige PCB’s in mengvoeders (aanvullende diervoeders) op basis van gist.

 

Naar aanleiding van dit RASFF-bericht werd in nieuwsbrief nr. 64 (dd 12/10/2016) opgeroepen tot grote waakzaamheid voor dit type product, geproduceerd in Italië. Te meer daar een eerste recall van hiermee geproduceerde aanvullende diervoeders reeds gestart was.

 

Uit verder onderzoek door de meldende Italiaanse GMP+ gecertificeerde producent is gebleken dat het product dat verantwoordelijk is voor deze contaminatie ‘Dried distillers rice with solubles’ is. Dit product is geproduceerd in India en verhandeld door een Italiaanse QS gecertificeerde handelaar. Belangrijke opmerking: het lijkt erop dat de Italiaanse handelaar de ‘Dried distillers rice with solubles’ heeft verhandeld buiten zijn certificatie. Het gebruikte product was dus niet QS-gecertificeerd.

 

De verspreiding van deze ‘Rice distiller with solubles’ is op dit moment nog niet gekend. Extra monitoring voor ‘Rice distiller with solubles’ uit India, wordt daarom ten zeerste aanbevolen.

 

De afnemers van het gecontamineerde gistmengvoeder van de meldende Italiaanse producent alsook de klanten van de premixen van het Belgische bedrijf, waarin dit gecontamineerde gistmengvoeder werd verwerkt, zijn allemaal getraceerd en op de hoogte gebracht.

 

Ter herinnering, alle normen en actiedrempels die van toepassing zijn binnen de FCA Standaard zijn opgenomen in het FCA-document ‘BT-01: Aanvullende normen voor diervoeders en "te verwerken nevenstromen"’.

26 okt 2016
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020