en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
Inspectie van vleeswinkels: wijzigingen


Voor FCA-gecertificeerde bedrijven zijn diervoederveiligheid en -kwaliteit topprioriteit. Dit vereist een doorgedreven opvolging en controle aan aankoopzijde.

 

Sinds 2005 heeft OVOCOM een inspectiesysteem opgezet voor vleeswinkels die categorie 3-materiaal produceren dat bestemd is voor diervoeders (gezelschapsdieren of productie van grondstoffen (bijvoorbeeld vet)).

 

Dit betreft zowel buurtslagers als slagerij-afdelingen in supermarkten.

 

Om de evolutie van de wetgeving te volgen (beschrijving van nieuw categorie 3-matieriaal), werden de FCA-documenten 'BC-10: Vleeswinkels die categorie 3-materiaal produceren - technische voorschriften' en 'CC-03: Keuringsregeling voor vleeswinkels’ aangepast.

Dit zijn de voornaamste wijzigingen:

  • rekening houden met de invoering van nieuw categorie 3-materiaal ten gevolge van de gewijzigde de definitie van gespecificeerd risicomateriaal (of GRM): de aandacht van exploitanten en van inspecteurs is vooral gevestigd op de oorsprong van de dieren (status van de lidstaat van herkomst);
  • verduidelijking van de vermelding van de bestemming van categorie 3-materiaal in het contract met de collector: het contract kan gewoon systematisch verwijzen naar het commerciële document;
  • invoering van een nieuw type deelnemer, namelijk vleeswinkels die geen gevalideerd kwaliteitssysteem of autocontrolesysteem bezitten: in dit geval gaat de onaangekondigde inspectiefrequentie van de exploitant van 1 keer per jaar naar één keer om de zes maanden.

 

De technische wijzigingen met betrekking tot de definitie van GRM zijn rechtstreeks van toepassing. De wijzigingen met betrekking tot het contract met de collector of tot de inspectiefrequentie met de inspectie-instellingen moeten uiterlijk toegepast worden op 01/07/2016. Een snellere toepassing is mogelijk als alle partijen kunnen voldoen aan de voorwaarden die in de documenten vermeld zijn.

 

De wijzigingen in het document zijn aangeduid in grijs gemarkeerde tekst. Deze 2 FCA-documenten zijn ook consulteerbaar in een versie zonder aangeduide wijzigingen

29 feb 2016
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 29

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2021