en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in

OVERLEGPLATFORM
VOOR DE
DIERVOEDER-
KOLOM

Volgende opleiding:

Basisopleiding Europese diervoederwetgeving (19-22 oktober)

 

Raadpleeg onze webpagina voor meer informatie.

 

*

 

Opleidingen en video on demand dienst

 

Al onze voorbije opleidingen zijn opgenomen en zijn beschikbaar via video on demand (VOD) (tegen betaling aan dezelfde prijs).

 

De volgende opleidingen zijn in webinar VOD beschikbaar:

 

 

*

 

Stand van zaken: COVID-19 en FCA audits

 

Er zijn opnieuw aangepaste auditprocedures mogelijk voor bedrijven als het voor bepaalde redenen in het kader van COVID-19 niet mogelijk is om de audit te laten doorgaan. De audit ter plaatse kan dan worden uitgesteld met maximum 6 maanden. De voorwaarde is dat een documentaire audit wordt uitgevoerd voor het verstrijken van het certificaat, en dat het bedrijf zich niet bevindt  in een lopende uitstel periode.
Raadpleeg hier de volledige nieuwsbrief hieromtrent.

 

Wij blijven voor u beschikbaar

Het OVOCOM team blijft paraat voor al uw vragen en opmerkingen. U kan ons bereiken via mail: info ovocom be.

Onze kantoren zijn echter wel gesloten gedurende de periode van maatregelen tegen COVID-19. Voor dringende zaken kan u ons bereiken op het algemeen nummer +32 (0)2 514 01 86 die is doorgeschakeld naar een van onze medewerkers. Meer informatie leest u in onze nieuwsbrief.

 

*

 

Risicoanalyse tool pesticidenresidu's online

 

Hier kan u de link terugvinden naar de risico-evaluatie tool van het FAVV voor de dieren en de consumenten bij detectie van pesticidenresidu's in dierenvoeding: klik door naar de online tekst. Hier vindt u ook onze nieuwsbrief hierover terug.

 


 

 

 

 

OVOCOM vzw is het overlegplatform voor de diervoedersector. Wij zijn ontstaan na de dioxinecrisis met als doel een dergelijke ramp in de toekomst te verhinderen. Wij beheren 4 voederveiligheids- en kwaliteitsstandaarden voor de diervoedersector. Bedrijven passen deze standaarden toe, en garanderen zo de veiligheid en de kwaliteit van hun producten.

 

Meer dan 4.000 Europese bedrijven uit de volledige diervoederketen passen een OVOCOM Standaard toe. Zowel diervoedertransport, -handel, -opslag als -productie vallen dus onder onze certificatie.

 

Onze kernwaarden zijn onpartijdigheid en expertise.

 

Onpartijdigheid omdat we beroep doen op derde partijen (certificatie-instellingen) om te controleren of bedrijven onze standaarden correct toepassen.

 

Onze expertise uit zich in de ambitie om een volledig kenniscentrum uit te bouwen rond alles wat met diervoeders te maken heeft. Wij behandelen ook meer dan 800 technische vragen per jaar en organiseren jaarlijks zo’n 15 diervoederopleidingen.

 

Bij ons kunt u ook terecht voor een uitgebreide databank rond de diervoederwetgeving, HACCP plannen en nog veel meer.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 29

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2021