en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in

Voedingsindustrie

De levensmiddelen- of voedingsindustrie produceert ook vele nevenstromen, bijproducten en co-producten. Deze kunnen worden verwerkt in diervoeding.

 

Deze grondstoffen komen uit verschillende sectoren (suikerfabrieken, maalderijen, mouterijen, oliefabrieken, zuivelfabrieken, visserij, slachthuizen, enz.). Men vindt ze terug in de samenstelling van vele soorten diervoeders (zowel voor vee als voor huisdieren). Gezien de grote diversiteit van de sector heeft OVOCOM een certificatie uitgewerkt die perfect voldoet aan de specifieke eisen van deze industrie.

 

Daarom ook maakt de FCA-Standaard een onderscheid tussen voedermiddelen en 'nevenstromen' (grondstoffen die bijvoorbeeld verpakkingsresten bevatten). Deze aanpak is volledig uniek in Europa.

 

 

Samengestelde producten of voeders die ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten Plantaardige productie

Grondstoffen van dierlijke oorsprong worden verkregen uit de verwerking van dierlijke producten (eieren, melk, vlees, aquacultuur, visserij, insecten, enz.). Hun bijzondere aard houdt ook zeer specifieke eisen in.

 

Dit zijn producten die worden verkregen uit de  verwerking van geteelde producten. Ze zijn zeer talrijk. Vele komen uit de EU (granen, bieten, aardappelen, koolzaad, lijnzaad, enz.). Ze worden vaak verwerkt in de nabijheid van de landbouwbedrijven.

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

Zich inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2019