en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in

IDTF Databank

Waarom een IDTF databank?

Wegtransport is van vitaal belang voor het verplaatsen van goederen vanuit havens naar de bedrijven uit de diervoedersector. Hierna worden de afgewerkte producten geleverd aan landbouwbedrijven of distributeurs. Ook daarvoor wordt er beroep gedaan op transporteurs.

 

Om het wegtransport zo efficiënt mogelijk te organiseren optimaliseren transporteurs de belading van hun voertuigen door opeenvolgende transporten uit te voeren met goederen die niet altijd bestemd zijn voor diervoeders.

 

Het is dus belangrijk om de contaminatie van het ene transport naar het andere transport te minimaliseren. Hiervoor kunnen ‘Feed Chain Alliance’ gecertificeerde bedrijven rekenen op :

 

  • de knowhow van FCA gecertificeerde transporteurs;
  • de verplichting (beschreven in de standaard) tot het uitvoeren van een welomschreven reiniging vóór het laden van diervoeders.

 

Met het oog op een harmonisatie van deze verplichte, specifieke reinigingsregimes hebben OVOCOM en een aantal andere organisaties het International Committee for Road Transport (for) FEED, ofwel ICRT, opgericht.

 

Samen hebben ze een databank online gezet waarin de vereiste reinigingen voor duizenden via wegtransport vervoerde goederen zijn opgenomen. De databank is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

 

Wat vind ik terug in de IDTF databank?

U kunt de IDTF-databank raadplegen om het reinigingsregime te bepalen dat minimaal vereist is vooraleer u een diervoeder transporteert. Dit hangt af van de voorgaande lading(en).
 

Dit online hulpmiddel laat u toe:

 

  • om het reinigingsregime te definiëren dat toegepast moet worden na het transport van een bepaald product (als dit product niet is opgenomen wordt het standaard beschouwd als verboden, en mag het niet geladen worden door bedrijven die de IDTF databank toepassen);
  • om producten- of reinigingslijsten op maat op te stellen in één van de beschikbare talen. Een handigheid voor wie bekend is met het internationale karakter van transport.

 

Ondanks de gezamenlijke inspanningen van de leden van het International Committee for Road Transport wordt de harmonisatie afgeremd door het bestaan van nationale wetgevingen. Als er verschillende reinigingsregimes mogelijk zijn voor een bepaald product, afhankelijk van de nationale wetgeving, dan zijn deze zichtbaar in de specifieke productfiche.

 

Deze databank is constant in ontwikkeling. Aarzel dus niet ons te contacteren indien u een bepaald product niet terugvindt of indien u een nieuw product zou willen laten opnemen in de databank.

 

 

 

 
 
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020