Leden
Login:
Paswoord:
Ontvangt u graag onze nieuwsbrieven? Stuur dan gewoon een mailtje naar info ovocom be met als onderwerp "inschrijven nieuwsbrieven", en wij doen de rest.
In praktijk is het niet altijd evident om te bepalen of een bepaald transport deel uit moet maken van de FCA-certificatie van een bedrijf.
Op maandag 25 januari was er opnieuw een evaluatie van de indeling van de landen in risicocategoriën (hoog / medium / laag) in het protocol voor de bijkomende monitoring van aflatoxine B1 in maïs (FCA-document ‘BT-16: Tijdelijke monitoring’).
Het certificaat van onderstaand bedrijf werd geschorst op 27/01/2016.
Met deze nieuwsbrief willen we u graag een overzicht geven van de vereiste communicatie naar OVOCOM bij inkoop van diervoeders.
Een efficiënt incidenten- en crisismanagement is essentieel voor het waarborgen van de voederveiligheid en de geloofwaardigheid van de diervoederketen.
Zoals u vast wel weet hebben alle FCA-gecertificeerde bedrijven, erkende certificatie-instellingen en gerefereerde consulenten toegang tot een wekelijks overzicht van de sectorale wetteksten die in de voorbije week werden gepubliceerd.
Eén van de belangrijkste teksten die gepubliceerd werden tijdens de maand December 2015 is zonder twijfel een Europese Verordening die een nieuwe functionele groep van toevoegingsmiddelen voor diervoeding vaststelt.
FAMI-QS, schemabeheerder van de Fami-QS Standaard, heeft ons geïnformeerd dat er een ongeldig certificaat in omloop is voor deze standaard.
Deze eerste themaopleiding van 2016 zal dieper ingaan op twee zeer verschillende onderwerpen: afgeleide producten en RASFF-berichten 2015.
Het blijft belangrijk om maïsloten die afkomstig zijn uit risicolanden systematisch te controleren.
Net zoals vorig jaar worden de bijdragen voor de FCA Standaard, CC-03 en OVC-04 niet geïndexeerd.
Vanaf 1 januari 2016 gaan nieuwe eisen in voor alle leveranciers van diervoeders aan Nederlandse melkveehouders. Alle leveranciers zullen op een “witte lijst” worden gepubliceerd.
Zes documenten van de FCA Standaard (vroegere GMP Dierenvoeders) (4 van de serie AC- en 2 van de serie BT-) werden gewijzigd.
Er werden zeer weinig teksten gepubliceerd in november. Daarom komen we terug op enkele details van Verordening (EU) nr 2015/1905, gepubliceerd in oktober ter herziening van de Europese dioxinemonitoring.
Sinds de eerste evaluatie van de indeling van de landen in risicocategoriën (hoog / medium / laag) in het protocol voor de bijkomende monitoring van aflatoxine B1 in maïs (FCA-document ‘BT-16: Tijdelijke monitoring’), zijn er alweer een viertal weken verstreken.
De afgelopen weken zijn er verscheidene wijzigingen overeengekomen voor de IDTF door het International Committee for Road Transport (GMP+ International, OVOCOM, QS, Qualimat, GTP, AIC en Gafta). De wijzigingen zijn inmiddels verwerkt in de IDTF. Hieronder treft u verdere informatie aan over de wijzigingen.
Het communautair register van toevoegingsmiddelen bestaat uit twee bijlagen. Bijlage II bevat toevoegingsmiddelen waarvoor geen herbeoordelingsdossier werd ingediend.
Het overzicht 2015 van alle meldingen opgenomen in het Europese RASFF-systeem (Rapid Alert System for Food and Feed) en die potentieel interessant kunnen zijn voor operatoren in de diervoedersector, werd geüpdatet op 31 oktober 2015.
Van alle gepubliceerde teksten in deze maand oktober, is er één Europese teskst die eruit springt.
Het gaat om de aanpassing van de Europese dioxinemonitoring, die al verwacht werd sinds het voorjaar van 2014, en die eindelijk gepubliceerd is.
Diervoeders staan op dit moment volop in de belangstelling in de actualiteit: het gebruik van insecten (of producten die insecten bevatten), de strijd tegen voedselverspilling, de valorisatie van voormalige levensmiddelen in diervoeders die steeds belangrijker wordt of de herziening van de wetgeving over gemedicineerde diervoeders.
Archief
Ovocom vzw
Gasthuisstraat 29
1000 Brussel
RPR Brussel
Tel. +32 (0) 2 514 01 86
BE 0474.646.635
info@ovocom.be
www.ovocom.be
Privacy policy I Disclaimer I @ Ovocom 2021