Leden
Login:
Paswoord:
Ontvangt u graag onze nieuwsbrieven? Stuur dan gewoon een mailtje naar info ovocom be met als onderwerp "inschrijven nieuwsbrieven", en wij doen de rest.
Naar aanleiding van de recente evaluatie van ontvangen aflatoxineresultaten in de voorbije maand is het document als volgt aangepast:
Als u diervoeders wil aankopen of diensten wil verkrijgen van een leverancier, dan moet deze Feed Chain Alliance (of gelijkwaardig) gecertificeerd zijn.
Vandaag wijzigen we het document 'BT-02 Inkoop: Algemene bepalingen' op verschillende punten.
Een echte aanrader voor beginnende of toekomstige Feed Chain Alliance bedrijven. In deze complete cursus van twee dagen maakt u kennis met alle basisprincipes van de FCA Standaard.
In deze nieuwsbrief bekijken we de toekomstige wijziging van bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1831/2003 wat betreft de vaststelling van twee nieuwe functionele groepen van toevoegingsmiddelen voor diervoeding door Verordening (EU) 2019/962.
Er zijn verschillende wijzigingen overeengekomen voor de IDTF database door het International Committee for Road Transport (GMP+ International, OVOCOM, QS, Qualimat, EFISC-GTP, AIC en AMA). Deze wijzigingen zijn nu geïmplementeerd in de IDTF-database.
Met deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over de voorwaarden die gelden voor FCA-bedrijven die diervoeders aankopen bij een RCNA gecertificeerd bedrijf:
In tijden waarin alles in het werk gesteld wordt om ziektes als het H3 influenza- en het Afrikaanse varkenspestvirus in te perken, is het van cruciaal belang om elk risico op contaminatie te vermijden. Een correcte reiniging speelt hierin een belangrijke rol.
Als u voedermiddelen aankoopt binnen de FCA Standaard, dan doet u dat bij voorkeur bij een FCA-gecertificeerde leverancier (of equivalent). Dit is echter niet altijd mogelijk. Als de leverancier niet over een certificatie beschikt kan het Gatekeeper-principe kan hier in sommige gevallen een oplossing voor bieden.
In deze nieuwsbrief gaan we een paar maanden terug in de tijd, naar de wijziging van de MRL voor chloorpyrifos-methyl door Verordening (EU) 2018/686.
Kwaliteit is een werkwoord. Het kwaliteitssysteem van uw onderneming is geen statische procedure, maar een dynamisch proces dat slechts rendeert als u het regelmatig onder de loep neemt en bijwerkt.
Onderstaand verzoek in verband met dioxinen en PCB’s werd ons doorgestuurd door de Federale overheidsdienst voor volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu.
Diervoederproducenten mogen primaire producten aankopen om te verhandelen als diervoeder of om te verwerken in diervoeders. Dit is enkel toegelaten onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden worden vastgelegd in een kwaliteitsovereenkomst. De nieuwste versie van de kwaliteitsovereenkomst voor granen is vanaf nu beschikbaar op onze website.
Nieuwsgierig naar hoe we “Together for safety and quality” in de praktijk omzetten?
In het OVOCOM jaarverslag 2018 krijgt u een duidelijk overzicht van wat we doen en waar we voor staan. Neem gerust een kijkje!
Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor crisissituaties.
In onze Workshop crisismanagement en crisiscommunicatie simuleren we zelf een crisissituatie. Aan u om te bepalen hoe u de crisis aanpakt.
Vanaf vandaag is de FCA Standaard een document rijker: ‘BT-18: Leveringen af-boerderij’.
Graag informeren we u dat er een software update wordt uitgevoerd waardoor de International Database Transport (for) Feed (IDTF) website niet toegankelijk zal zijn op zondagnacht 14 april tussen 00u30 en 01u00.
Kwaliteit is een werkwoord. Het kwaliteitssysteem van uw onderneming is geen statische procedure, maar een dynamisch proces dat slechts rendeert als u het regelmatig onder de loep neemt en bijwerkt. Vandaar dat het essentieel is voor een diervoederbedrijf om regelmatig een interne audit uit te voeren.
GGO's zijn niet meer weg te slaan uit de actualiteit. Zo vragen in Duitsland (VLOG) en Frankrijk (STNO) een deel van de afnemers naar een bijkomende GGO certificatie van de leveranciers. Vandaar dat we op 23 mei 2019 een studiedag met workshop organiseren rond dit onderwerp.
Archief
Ovocom vzw
Gasthuisstraat 29
1000 Brussel
RPR Brussel
Tel. +32 (0) 2 514 01 86
BE 0474.646.635
info@ovocom.be
www.ovocom.be
Privacy policy I Disclaimer I @ Ovocom 2021