en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in

Nieuws

Ontvangt u graag onze nieuwsbrieven? Stuur dan gewoon een mailtje naar info ovocom be met als onderwerp "inschrijven nieuwsbrieven", en wij doen de rest.

 


 

Opleiding CC-03 en aanbieding video on demand
01/10/2020

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert OVOCOM in het laatste trimester een basisopleiding voor (toekomstige) CC-03-inspecteurs

more...
Monitoring aflatoxine B1 in maïs: wijziging in risicoclassificatie + document met historiek
29/09/2020

Naar aanleiding van de recente evaluatie van ontvangen aflatoxineresultaten in de voorbije maand is het document als volgt aangepast

more...
Data en informatie omtrent onze volgende opleidingen (update)
09/09/2020

Omwille van de recente ontwikkelingen van COVID-19, heeft OVOCOM beslist om de meeste opleidingen digitaal via videoconference te organiseren. Hieronder vindt u een overzicht van de volgende opleidingen die wij in het najaar digitaal zullen organiseren:

more...
RASFF 2019
28/08/2020

De analyse van de RASFF-berichten is zeer nuttig om uw gevarenanalyse uit te werken en aan te passen.

more...
BT-04: Protocol : aankoop verwerkte voedermiddelen
27/08/2020

De internationale besprekingen in het kader van de harmonisatie van inkoopvoorwaarden, waarin de belangrijkste beheerders van het "feed" schema's zijn verenigd, heeft onlangs geresulteerd tot een akkoord over een gemeenschappelijk protocol voor de aankoop van verwerkte voedermiddelen.

Bijgevolg zal het aangepaste geharmoniseerde protocol in de FCA-standaard worden opgenomen, meer bepaald in het FCA document ‘BT-04: Inkoop: specifieke protocollen’-module 1.

more...
Data en informatie omtrent onze volgende opleidingen (update)
24/07/2020

Omwille van de recente ontwikkelingen van COVID-19, heeft OVOCOM beslist om de twee volgende opleidingen digitaal via videoconference te organiseren.

more...
BT-18: Leveringen af-boerderij: nieuwe versie
30/06/2020

Na een jaar van toepassing (en evaluatie) wordt een nieuwe versie van het document  "BT-18: Leveringen af-boerderij gepubliceerd", waarbij rekening is gehouden met de feedback uit de sector (FCA-bedrijven, primaire producenten, certificatie-instellingen en consulenten).

more...
Wij zoeken een adviseur voedselveiligheid (m/v)
10/06/2020

Als Adviseur voedselveiligheid sta je het team adviseurs bij dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van kwaliteits- en voedselveiligheidssystemen in de diervoedersector. Raadpleeg de volledige vacature, of op onze Linkedin pagina.

more...
Graanoogst 2020: nieuwe kwaliteitsovereenkomst
05/06/2020

Nu de oogstperiode eraan komt, is er een nieuwe versie van de kwaliteitsovereenkomst voor granen beschikbaar op onze website.

more...
International Database Transport (for) Feed (IDTF) – Newsletter 2/2020
27/05/2020

Er zijn verschillende wijzigingen overeengekomen voor de IDTF database door het International Committee for Road Transport (GMP+ International, OVOCOM, QS, Qualimat, EFISC-GTP, AIC en AMA). Deze wijzigingen zijn nu geïmplementeerd in de IDTF-database. Gelieve hieronder meer informatie te vinden over deze wijzigingen.

more...
Het OVOCOM jaarverslag 2019 staat online!
15/05/2020

In het OVOCOM jaarverslag 2019 krijgt u een duidelijk overzicht van wat we doen en waar we voor staan. Neem gerust een kijkje!

more...
Stand van zaken: COVID-19 en FCA audits
11/05/2020

Vanaf 11 mei komen we in een overgangsfase van versoepeling van de maatregelen en heropstart van activiteiten. Vanaf 1 juni dienen FCA audits te verlopen volgens de normaal voorziene tijdsschema’s.

more...
Algemene Vergadering van OVOCOM afgelast
11/05/2020

Enkele maanden geleden ontving u van ons een uitnodiging voor de Algemene Vergadering van OVOCOM. Deze zou normaal gezien doorgaan op donderdag 14 mei 2020.

more...
Monitoring aflatoxine B1 in maïs: wijziging in risicoclassificatie landen
29/04/2020

Naar aanleiding van de recente evaluatie van ontvangen aflatoxineresultaten in de voorbije maand is de risicoclassificatie als volgt aangepast: de risicoclassificatie van Spanje wijzigt van ‘Medium’ naar ‘Laag’.

more...
Webinar Masterclass Pesticiden / Overzicht RASFF 2019: extra plaatsen!
20/04/2020

In onze tweede Masterclass van 2020 combineren we onze klassieke RASFF-opleiding met een workshop rond pesticiden. Gezien de maatregelen rond het Coronavirus zal deze opleiding doorgaan via videoconferentie. Dat betekent wel dat er opnieuw plaatsen vrij zijn voor de Nederlandse sessies! Hieronder leest u alles over de opleiding.

more...
Risicoanalyse tool pesticidenresidu’s online!
03/04/2020

Na de publicatie van de omzendbrief Pesticides en het document meldingsplicht vorig jaar, waren er heel wat vragen over de juiste interpretatie en de toepassing van de omzendbrief en analyseresultaten van pesticidenresidu’s.

OVOCOM heeft samen met de sectoren overleg georganiseerd met het FAVV om de juiste toepassing uit te klaren. Een van de toepassingen is de nieuwe risicoanalyse tool die gisteren werd gepubliceerd op de website van het FAVV

more...
Webinar Masterclass Pesticiden / Overzicht RASFF 2019: extra plaatsen!
31/03/2020

In onze tweede Masterclass van 2020 combineren we onze klassieke RASFF-opleiding met een workshop rond pesticiden. Gezien de maatregelen rond het Coronavirus zal deze opleiding doorgaan via videoconferentie. Dat betekent wel dat er opnieuw plaatsen vrij zijn voor de Nederlandse sessies! Hieronder leest u alles over de opleiding.

 

more...
Covid_19 News: Versoepeling FCA audits
19/03/2020

Covid_19 (Corona) heeft een impact op ons allemaal.

Voedselveiligheid en voederveiligheid blijven belangrijk ook in tijden van Corona.

De diervoedersector is een essentiële sector en onze bedrijven verrichten heel wat werk in moeilijke omstandigheden om de continuïteit te verzekeren!

more...
Wij blijven voor u beschikbaar
18/03/2020

De overheid heeft beslist om over te gaan tot strengere maatregelen om verdere besmettingen in het kader van het Coronavirus af te remmen. Ook bij OVOCOM nemen wij bijkomende maatregelen: de gezondheid van onze bedrijven, OCI’s, consulenten, partners en medewerkers staan hierbij centraal.

more...
Wij zoeken een communicatieverantwoordelijke (m/v)
05/03/2020

 

Zin om je steentje bij te dragen aan veilige en kwaliteitsvolle diervoeders? Wij zoeken een communicatieverantwoordelijke om ons team te verrijken. Hieronder vind je de vacature.

 

more...

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 29

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2021