Leden
Login:
Paswoord:
Ontvangt u graag onze nieuwsbrieven? Stuur dan gewoon een mailtje naar info ovocom be met als onderwerp "inschrijven nieuwsbrieven", en wij doen de rest.
Zin om uw steentje bij te dragen aan veilige en kwaliteitsvolle diervoeders? Wij zoeken een Adviseur voedselveiligheid om ons team te verrijken. Hieronder vindt u de vacature. De volledige tekst vindt u op onze website.
Het certificaat van Transport Frooninckx bvba is geschorst met ingang vanaf 5/11/2018.
Het certificaat van onderstaand bedrijf werd ingetrokken op 1/11/2018.
De laatste tijd zijn heel wat belangrijke toevoegingsmiddelen (bijv. sporenelementen) het onderwerp geweest van deze nieuwsbrief «opvolging wetgeving». In deze editie zullen wij het niet hebben over een vergunning, maar over een weigering, nl. van riboflavine (80%) geproduceerd door Bacillus subtilis KCCM-10445.
In deze nieuwsbrief lijsten we enkele cruciale deadlines op, die (net) voorbij zodat uw etikettering altijd in orde is.
Deze keer gaan we enkele maanden terug in de tijd voor een verordening over een zeer belangrijk sporenelement, en zeker voor varkensvoeders : koper !
Wilt u graag uw kennis van de diervoederwetgeving bijspijkeren? Onze basisopleidingen wetgeving van deze herfst bieden u een stevige basiskennis op het vlak van feed legislation, met voldoende diepgang om uw kennis concreet toe te passen in uw onderneming.
De IDTF database bevat de minimale reinigingsregimes vereist voor diervoedertransport. De database werd opgesteld met als doel om voedselveiligheid te verzekeren doorheen de hele keten. De ICRT database werd onlangs geüpdatet.
Tijdens de week van 7 tot 13 oktober 2018 zullen we te gast zijn in het programma "BoerensteBuiten" op PlattelandsTv. U komt er alles te weten over OVOCOM en over het belang van staalname.
De risico-classificatie van Aflatoxine B1 werd aangepast in het document BT-16. Dit gebeurt in gezamenlijk overleg met AIC, EFISC-GTP, Gafta, GMP+ Int. en QS, op basis van de origine en van de klimatologische omstandigheden tijdens de teelt en oogst.
De OVOCOM Masterclass “Wetgeving en FCA 2017-2018” van 25 en 28 september 2018 blijkt een groot succes. Zo groot zelfs dat beide opleidingen al volzet zijn.
Wilt u graag de FCA Standaard van binnen en van buiten kennen? Of spijkert u liever uw kennis van de diervoederwetgeving bij? Ons opleidingsaanbod van dit najaar biedt voor elk wat wils.
Wat weet u nog van de diervoederwetgeving van het voorbije jaar? In deze Masterclass blikken we terug op de belangrijkste publicaties en wijzigingen voor de diervoedersector sinds september 2017. Daarnaast staan we ook stil bij alle wijzigingen in de FCA Standaard.
Verordening (EU) 2018/969, gepubliceerd op 10 juli, brengt een wijziging aan de definitie van het gespecifieerd risicomateriaal (GRM) van kleine herkauwers (schapen en geiten) in Bijlage V, punt 1 b), van Verordening (EG) nr. 999/2001.
Het overzicht voor 2018 van de meldingen door het Europese RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed)-systeem werd bijgewerkt tot 30 juni 2018. Voor deze eerste 6 maanden werden er al 609 ’gevaar/product’ combinaties uitgelicht die mogelijk interessant zijn voor feed-operatoren (een stijging van meer dan 12% ten opzichte van 2017).
Traditioneel geven we onze bevindingen over de opvolging van de RASFF berichten (Het Europese Rapid Alert System for Food and Feed) van het afgelopen jaar uit de doeken op de eerste Masterclass van het jaar. Met wat vertraging zetten we ook in 2018 deze traditie voort. Een samenvatting van deze OVOCOM Masterclass vindt u op de RASFF-webpagina.
Transport, en in het bijzonder wegtransport, is van groot belang voor de diervoedersector. Het is immers de enige manier van vervoer waarmee diervoeders aan landbouwbedrijven geleverd kunnen worden.
In juni verschenen twee interessante teksten voor onze sector. Vreemd genoeg heeft de titel van beide teksten geen rechtstreekse link met diervoeders. Maar schijn bedriegt…
Tijdens de zonnige maand mei verschenen er 3 verordeningen over maximum residuwaarden (MRL’s) voor meer dan 20 gewasbeschermingsmiddelen, waaronder bekende insecticiden zoals chloorpyrifos en chloorpyrifos-methyl die gebruikt worden voor het beschermen van gestockeerde producten.
Zoals in eerdere nieuwsbrieven aangekondigd overlegt OVOCOM met andere schemabeheerders in de diervoedersector om de inkoopvoorwaarden te harmoniseren.
Archief
Ovocom vzw
Gasthuisstraat 29
1000 Brussel
RPR Brussel
Tel. +32 (0) 2 514 01 86
BE 0474.646.635
info@ovocom.be
www.ovocom.be
Privacy policy I Disclaimer I @ Ovocom 2021