en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
Monitoring aflatoxine B1 in maïs: wijziging in de classificatie van de landen


Nadat het protocol begin september gewijzigd werd naar aanleiding van de nieuwe oogst (zie FCA-document ‘BT-16: Tijdelijke monitoring’), volgde er eerder deze maand een eerste evaluatie van de risicoclassificatie op basis van de ontvangen aflatoxine resultaten.

 

Door deze herevaluatie schakelt de risicoclassificatie van Oostenrijk over van ‘Medium’ naar ‘Low’.

 

Op dit moment zijn er nog geen analyseresultaten (van monsters genomen volgens de methodiek beschreven in het document BT-16) beschikbaar voor Bulgarije en Roemenië. De risicoclassificatie “medium” blijft daarom behouden. Toch willen we er nu reeds op wijzen  dat de classificatie van Bulgarije en Roemenië zou kunnen evolueren naar ‘High’.

 

Dit op basis van beschikbare preharvest-analyseresultaten en de slechte weersomstandigheden. Hou hier dus rekening mee in geval u maïs zou ontvangen van deze origine. Indien effectieve resultaten een ‘high’ risico aantonen, zal het risicoprofiel van deze landen onmiddellijk worden bijgesteld. 

 

Deze periodieke evaluatie gebeurt op basis van de ontvangen analyseresultaten die de FCA-gecertificeerde bedrijven moeten doorsturen, op basis van analyseresultaten die beschikbaar zijn binnen andere feed-certificatieschema’s en op basis van de RASFF-berichten van aflatoxine B1 in maïs.

 

Heeft uw bedrijf analyseresultaten voor aflatoxine B1 in maïs in het kader van dit protocol, stuur ze dan zeker door naar info@ovocom.be! Dit geldt eveneens wanneer u de analyse niet zelf liet uitvoeren, maar de analyseresultaten ontvangen hebt van uw leverancier.

20 okt 2016
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020