en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
7. Themaopleiding 1: Export / RASFF 2016


Voor de eerste themaopleiding van 2017 hebben we weer twee zeer verschillende onderwerpen voor u uitgewerkt.

 

Ondersteuning door het FAVV bij de export van diervoeders

Om diervoeders te exporteren naar een derde land is meestal een gezondheidscertificaat of veterinair certificaat vereist. In deze opleiding lichten we verschillende aspecten toe die verbonden zijn aan deze certificaten met behulp van verwijzingen naar de FAVV-website.

 

Het gaat o.a. over de keuze van het type certificaat, de aanvraag door de operator van een certificaat bij het FAVV alsook de onderhandelingen die gevoerd worden tussen het FAVV en het derde land om een nieuw model van certificaat te ontwikkelen. De verschillende types controles door het FAVV bij certificering komen ook aan bod. Als laatste punt wordt de wisselwerking tussen de FCA standaard en de autocontrolegids diervoeders besproken.

 

RASFF-berichten 2016

Traditiegetrouw analyseren we tijdens de eerste themaopleiding van het jaar de Europese RASFF-berichten die gepubliceerd werden gedurende het afgelopen jaar. Het evalueren van deze berichten is immers een goede methode om de bestaande gevarenanalyses up-to-date te houden.

 

Niet enkel FEED berichten, maar ook berichten over producten bestemd voor humane consumptie werden indien relevant voor onze sector, weerhouden.

 

In 2016 werden er meer dan 850 gevaren geselecteerd. Onze analyse delen we graag met u!

 

U kunt de opleiding over deze twee onderwerpen volgen in het Nederlands op 21 februari 2017 of op 24  februari 2017 in het Frans.

 

Praktisch

Interesse? Schrijf u dan snel in via het inschrijvingsformulier, want de plaatsen zijn beperkt. Meer info vindt u op onze webpagina opleidingen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen!

 

20 jan 2017
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 29

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2021