en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
14. Franse lastenboeken: equivalentie FCA/RCNA


In december 2017 hebben OVOCOM en Oqualim, samen met AIC, GMP+ International en QS, een tijdelijke uitwisselbaarheidsovereenkomst ondertekend, geldig vanaf 1 januari 2018 (zie nieuwsbrief 78 van 14/12/2017).

 

Een van de voorwaarden voor deze uitwisselbaarheid was het aanvaarden van de FCA Standaard door de Franse labels en lastenboeken. Dat betekent dat ze voortaan niet eclusief zouden vereisen dat dieren gevoederd worden met RCNA (Oqualim)-gecertificeerde diervoeders, maar dat ze ook de markt zoudern openen voor diervoeders die gecertificeerd zijn volgens een equivalent systeem (zoals bijvoorbeeld FCA).

 

Op basis van de informatie die gecommuniceerd werd door de FCA-gecertificeerde bedrijven die mengvoeders op de markt brengen voor Franse veehouders, heeft OVOCOM in 2017 een lijst opgesteld van de betrokken lastenboeken. Deze lijst werd vervolgens overgedragen aan Oqualim.

 

Vervolgens heeft Oqualim één voor één de verantwoordelijken van de lastenboeken gecontacteerd. Oqualim heeft hen gevraagd om de acceptatie van de FCA Standaard door de Franse veehouders, de sector van de verwerking van producten van dierlijke oorsprong en de grootdistributie te integreren in hun lastenboek.

 

Op 20 maart 2018 heeft Oqualim ons een update gegeven van de contacten die het heeft gehad met andere lastenboeken. Geïnteresseerden kunnen een overzicht van de situatie vinden op onze website.

 

Gelieve ons te contacteren via info@ovocom.be als u het lastenboek dat uw klanten (veehouders) toepassen niet terugvindt in de tabel, of als u problemen ondervindt bij de acceptatie van uw FCA-certificaat door uw klanten. Geef dan duidelijk aan wat de referentie is van het lastenboek en welk probleem u tegenkomt. Het kan handig zijn om een overzicht mee te geven van de eerdere communicatie met uw klant.

 

OVOCOM zal dan informatie inwinnen bij Oqualim om een oplossing te vinden en om te verzekeren dat de uitwisselbaarheidsovereenkomst gerespecteerd wordt.

21 mrt 2018
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020