en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
Verduidelijking voorwaarden voor inkoop van diervoeders bij een RCNA-gecertificeerd bedrijf


Met deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over de voorwaarden die gelden voor FCA-bedrijven die diervoeders aankopen bij een RCNA gecertificeerd bedrijf:

 

  • De leverancier moet RCNA gecertificeerd zijn voor het betrokken diervoeder.
  • Het RCNA bedrijf dient opgenomen te worden in het repertorium van de gecertificeerde sites van Oqualim www.oqualim.fr.
  • Het RCNA certificaat moet specifiek melding maken van het feit dat de exploitant volledig voldoet aan bijlage 1 'aankoop' van het RCNA lastenboek.
  • De RCNA gecertificeerde producent moet vermeld staan in het repertorium van de gecertificeerde sites van Oqualim www.oqualim.fr als deelnemer aan het systeem van onaangekondigde audits. De scope ‘onaangekondigde audit’ moet vermeld staan op het RCNA certificaat. De FCA gecertificeerde deelnemer is zelf verplicht om deze vereiste te communiceren aan zijn RCNA leverancier en moet verifiëren dat deze hieraan voldoet.

 

Als het RCNA bedrijf beschikt over de scope 'distributie' of 'handel' voor voedermiddelen of toevoegingsmiddelen, dan moet de certificatie steeds gekoppeld zijn aan een productie- of distributiecertificatie voor voormengsels en/of mengvoeders. Als dit bedrijf tot een groep behoort, dan moet deze groep uitdrukkelijk vermeld worden op het certificaat en moeten al de bedrijven uit deze groep aan bovenstaande vier voorwaarden voldoen.

 

Het document BT-02 zal binnenkort worden aangepast om deze voorwaarden te verduidelijken.

 

 

18 jul 2019
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020