en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
Monitoring aflatoxine B1 in maïs: herclassificatie India


Tijdens de recente, periodieke evaluatie op maandag 29 februari van de indeling van de landen in risicocategorieën (hoog / medium / laag) (zie FCA-document ‘BT-16: Tijdelijke monitoring’) is de classificatie voor India aangepast:

 

India gaat van een risico ‘Medium’ naar ‘High’.

 

Deze periodieke evaluatie gebeurt op basis van de de ontvangen analyseresultatenresultaten die de FCA-gecertificeerde bedrijven moeten doorsturen en op basis van de RASFF-berichten van aflatoxine B1 in maïs.

 

Hebt u analyseresultaten voor aflatoxine B1 in maïs in het kader van dit protocol, stuur ze dan zeker door naar info@ovocom.be! Dit geldt eveneens wanneer u de analyse niet zelf liet uitvoeren, maar de analyseresultaten ontvangen hebt van uw leverancier.

 

Er werd ook een verduidelijking aangebracht op het niveau van de classificatie van de loten met een twijfelachtige, onvoldoende gekende of onbekende origine. In dat geval moet het lot steeds worden geëvalueerd als afkomstig uit een land met “hoog” risico.

 

De wijzigingen in het document zijn aangeduid in grijs gemarkeerde tekst. Dit FCA-document is ook consulteerbaar in een versie zonder aangeduide wijzigingen.

 

07 mrt 2016
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020