en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in

 

Masterclass 2: Feed Fraude

 

Hoe kunnen we ons beter beschermen tegen…

 

Voedselfraude is een tijdloos concept.

 

De laatste jaren zijn er meerdere gevallen geweest van feed/food fraude binnen de levensmiddelen- en diervoedersector die aan de basis lagen van grote recalls, gepaard gaande met een niet te onderschatten imagoschade en zware financiële gevolgen. Elke operator binnen de sector kan op elk moment met feed fraude geconfronteerd worden en de zware gevolgen die eruit voortvloeien.

 

Standpunten zoals “ik kan er niets aan doen”, “ik zal het probleem aanpakken als het zich stelt”, “ik heb goed gekwalificeerde leveranciers”, “ik doe niet aan fraude” en “ik heb reeds voldoende preventieve maatregelen” zijn spijtig genoeg niet meer afdoende om een onderneming hiertegen te beschermen. Daarom is het voor elke operator belangrijk om een goed inzicht te hebben in risico’s en kwetsbaarheid op vlak van feed fraude zodat je kan werken aan preventieve en beschermende maatregelen.

 

In deze workshop laten we een expert aan het woord over fraude: wanneer spreken we over fraude, het detecteren van fraude en het maken van een zelfbeoordeling van fraudegevoeligheid. Na de toelichting zullen we in een praktische workshop ook enkele praktische cases behandelen aan de hand van een checklist.

 

Voor de vraag en antwoord sessie nodigen we de deelnemers graag uit om op voorhand al vragen rond fraude, fraude detectie en voorkoming, door te sturen zodat we kunnen ingaan op concrete vragen rond dit actueel en breed thema.

 

Programma :

 

In deze webinar gaan we dieper in op:

  • Waarom feed fraude een desastreuze impact tot gevolg kan hebben
  • Waarom jouw onderneming vroeg of laat hiermee geconfronteerd zal worden, hoe ethisch je ook onderneemt
  • Wat heb ik nu minimum nodig om via de nieuwe aanpak deze confrontatie zoveel als mogelijk te vermijden, te elimineren en/of te onderscheppen?
  • Workshop en praktische toepassing van de nieuwe aanpak op enkele case studies
  • Praktische checklist/vragenlijst voor een zelfbeoordeling van fraudegevoeligheid
  • Vraag en Antwoord sessie

 

Doelgroep:

 

Deze workshop staat open voor iedereen die met feed fraude in aanraking kan komen: kwaliteitsverantwoordelijken, management, communicatieverantwoordelijken. Ook voor consulenten of certificatie-instellingen biedt deze workshop een grote meerwaarde.

 

Gastspreker: Gerald Van Acker (Lloyd’s Register)

 

  

Prijs

€ 255*

  

Voor wie?

Feed-professionals, bedrijven, auditoren, consulenten

  

Wanneer?

22 juni 2021, 09u00 - 13u00

  

Waar?

Webinar via Zoom.

  

Bespaar op uw opleiding

Tussenkomst van Alimento.
Zie inschrijvingsformulier

   INSCHRIJVEN
   

 

*: Prijs Masterclass: 255 EUR voor alle FCA-gecertificeerde bedrijven, FCA OCI's of gerefereerde consulenten. 330 EUR voor elke andere deelnemer. In België en in Frankrijk is het mogelijk om een tussenkomst te genieten van Alimento, OPQUALIM, FIFPL, etc. Zie het inschrijvingsfoemulier voor meer informatie.

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 29

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2021