en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in

Wie zijn wij?

OVOCOM vzw is het Belgisch overlegplatform voor de diervoedersector. Wij engageren ons dag na dag om de bedrijven in de diervoederketen te voorzien van een betrouwbaar, geloofwaardig en betaalbaar voederveiligheidssysteem.

 

OVOCOM is ontstaan in 2001 uit de nauwe samenwerking van de 4 schakels uit de diervoederketen (diervoederindustrie, handel, transport, levensmiddelenindustrie). Ze deelden allemaal dezelfde visie: voederveiligheid en kwaliteit garanderen doorheen de hele keten van productie, handel, opslag en transport.

 

Onze 3 pijlers

 

 

Kwaliteit

 

Wij beheren de Feed Chain Alliance Standaard, die dient als leidraad voor de bedrijven uit de diervoedersector. Deze is specifiek uitgewerkt voor en door professionals van de sector.
 

Om de hoge kwaliteit van onze standaard te blijven garanderen doen wij beroep op onafhankelijke geaccrediteerde certificatie- of keuringsinstellingen om de naleving van onze standaard te controleren. Deze certificatie-instellingen worden zorgvuldig door ons geselecteerd door middel van een goedkeuringsprocedure.
 

Bijkomend ondersteunen we u bij de uitwerking van uw kwaliteitssysteem door het aanbieden van een uitgebreide database aan documenten, opleidingen en een professionele helpdesk.

Op het Belgische niveau beheren we de Autocontrolegids Diervoeders (G-001), met als doel ondernemingen te helpen bij het opmaken en het implementeren van een eigen autocontrolesysteem.

 

 

Knowhow


Wij stellen onze kennis volledig ten dienste van de sector. Onze knowhow vormt immers de basis van de Feed Chain Alliance-documenten, die worden opgesteld en bijgewerkt samen met de sectoren. Zo spelen we onmiddellijk in op veranderingen vanuit de sector of vanuit de wetgeving.
 

Ons team van specialisten bestaat volledig uit native speakers (NL – FR – EN). Alle FCA-documenten en alle mededelingen worden bovendien opgesteld in 3 verschillende talen.

 

 

Dienstverlening

Maar ons engagement voor de diervoedersector beperkt zich niet tot het beheren van de Feed Chain Alliance Standaard. Naast de opvolging van de wetgeving bieden wij ook nog een brede waaier aan andere diensten aan, van HACCP plannen per sector tot een regelmatige synthese van de Europese RASFF-berichten.
 

Voor al uw vragen of opmerkingen kunt u steeds terecht bij onze helpdesk (NL – FR – EN), die bestaat uit een team van technische en administratieve specialisten, elk met zijn of haar eigen vakgebied.
 

Ten slotte bieden wij ook een divers programma van opleidingen aan. Zowel de opleidingen als de documentatie worden volledig in het Nederlands aangeboden. 

Onze standaarden

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 29

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2021